Güneş Sistemi’nde sekiz gezegen vardır: Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün. Bu gezegenler, Güneş’in etrafında eliptik yörüngelerde dönerler.
Merkür, Güneş’e en yakın gezegendir. Venüs, Güneş’ten sonra en yakın gezegendir. Dünya, Güneş Sistemi’nin üçüncü gezegenidir. Mars, Güneş Sistemi’nin dördüncü gezegenidir. Jüpiter, Güneş Sistemi’nin en büyük gezegenidir. Satürn, Güneş Sistemi’nin ikinci büyük gezegenidir. Uranüs, Güneş Sistemi’nin beşinci büyük gezegenidir. Neptün, Güneş Sistemi’nin en uzak gezegenidir.
Güneş Sistemi’ndeki gezegenler, farklı boyutlarda ve farklı yapıdadır. Merkür ve Venüs, kayalık gezegenler olarak adlandırılır. Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün, gaz devi olarak adlandırılır.
Güneş Sistemi’ndeki gezegenler, farklı iklimlere sahiptir. Merkür ve Venüs’ün atmosferi yoktur. Dünya, Mars ve Jüpiter’in atmosferi vardır. Satürn, Uranüs ve Neptün’ün atmosferi, büyük ölçüde hidrojen ve helyumdan oluşur.
Güneş Sistemi’ndeki gezegenler, farklı yüzeylere sahiptir. Merkür ve Venüs’ün yüzeyi, kayalıktır. Dünya’nın yüzeyi, kayalık ve suyla kaplıdır. Mars’ın yüzeyi, kayalık ve tozludur. Jüpiter’in yüzeyi, sıvı hidrojen ve helyumdan oluşur. Satürn’ün yüzeyi, sıvı hidrojen ve helyumdan oluşur. Uranüs’ün yüzeyi, sıvı hidrojen ve helyumdan oluşur. Neptün’ün yüzeyi, sıvı hidrojen ve helyumdan oluşur.